Rólam


Kedves Süti imádók!

A süti rajongás 2008-ban, a blog indulásakor kezdett fanatizmussá válni. Azóta többnyire a desszertek világában tevékenykedem és nagyon élvezem!
Voltam magyar cukrász iskolában, reszeltem répát a Soufflée-ban , majd a tányérdesszertek szerelmese lettem és több pompás étterem konyhájában is megfordultam.
A francia desszertek a kedvenceim, de szeretek mindent tovább gondolni és új, izgalmas kombinációkat kreálni.
És milyen számomra egy jó desszert?
Impozáns és van stílusa, elmond valamit, olyan amire később is emlékeznek .

Kellemes tobzódást!

Szeretettel,
Horváth Orsi
desszertfanatikus

Referencia:

A blog szerkesztése mellett 2010-ben elkezdtem publikálni a Kifőztük magazinban, majd később a Monit magazinban is. A 2010-es Erdélyi konyhaKalendáriumában 12 receptem jelent meg.
2011-ben a blogról egy kedves ajánló jelent meg a Nők Lapja Cafe-ban.
Majd 2012-ben Hollandiában, Leidenben aWoods étterem desszertjeit készítettem. Francia-holland konyha, bió alapanyagok és fantasztikus sajtok.
A Woods után egy izgalmas ázsiai étterem következett, ez volt az amszterdami MOMO. Gondosan összeválogatott alapanyagok, pazar tányérdesszertek, macaronok és bonbonok minden mennyiségben.
Emellett megtalálhatóak voltak saját desszertjeim az amszterdami Cheese Factory boltjában és a hágai Home Made Marketen is kóstolhatták az érdeklődők.
2013-ban Sepsiszentgyörgyön francia desszert tanfolyamot tartottam, ahol 12 süti kedvelőnek mutattam meg a francia desszertek mikéntjét.
2014 -ben, miközben éppen Athénban, Görögországban éltem,  a csíkszeredai Novák cukrászda tavaszi-nyári desszertmenüjén dolgoztam. 26 db desszertet fejlesztettem ki a cukrászdának, amiket aztán április 30-án mutattunk be a sajtónak illetve a vendégeknek. 
2015-ben a brassói Glaze Haze fánkozó termékeinek fejlesztésén és a bolt elindításán dolgoztam. A Glaze Haze novemberben nyitotta meg kapuit és azóta is folyamatosan hosszú sorok kígyóznak a Muresenilor-on.
Decembertől saját  édesség termékeinkkel  folyamatosan megtalálhatóak vagyunk különböző vásárokon, ahol mindig a szezonnak megfelelő finomságokkal illetve gourmé olíva termékekkel vagyunk jelen.



Média megjelenések:


Székely Hírmondó: Francia desszertkurzus (2013. szeptember)
Háromszék: Desszertkaland Háromszéktől Amszterdamig (2013. szeptember)
Székely Hírmondó: Készítsünk  Tarte Tatint!  (2013. szeptember)
Agerpres.ro: DULCEGARII Maestru cofetar scolit la... (2015. május)
Transindex: Tavaszi-nyári desszertkollekció... (2015. május)






Ide írhatsz nekem 


blogkiskanal@gmail.com




2 comments:

Névtelen írta...

Szia Orsi!
Én most készülők cukrász iskolába Szombathelyen az Orlay iskolába indul felnőtt képzés(legalábbis remélem, hogy lesz annyi jelentkező)két éves lesz az iskola és hetente 3 szor kell menni délután.Én a gyakorlati oktatásra lennék kíváncsi ha jelentkezek cukrászdába akkor a gyakorlati helyért fizetni kell?Remélem, hogy engem nem akarnak elijeszteni a szakmától.Jelenleg konyhán dolgozom mint konyhai kisegítő,de nem ez álmaim netovábbja.Mindig olyan ember voltam aki egy kicsit is a jobbra törekedet.Nagyon örülök hogy megtaláltam a blogot.
Üdv Tita

Orsi írta...

Szia Tita!

Ne haragudj, csak most vettem észre, hogy írtál!
Nem, a gyakorlati helyért nem kell fizetni, én legalábbis senkit nem hallottam, hogy fizetett volna.
Sok sikert neked!
Üdv,
Orsi

A blogon megjelenő összes tartalom szerzői jogi védelem alatt áll.. Üzemeltető: Blogger.

© Kiskanál, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena